Smartere CRM på nett

Hva kjennetegner et godt CRM system og en vellykket implementasjon? Det er enkelt: systemet blir brukt - av alle ansatte. Ikke fordi de blir tvunget, men fordi de har lyst. Det oppnår du først når løsningen faktisk hjelper de ansatte i hverdagen.

Vi har tenkt helt nytt rundt CRM. I stedet for å kopiere tradisjonelle systemer har vi gått tilbake til scratch og sett på hva som faktisk er den smarteste måten å jobbe med kontakter på. Et CRM-system er mye mer enn et adresseregister og en manuelt oppdatert aktivitetslogg. Logging av aktiviteter og salgspipeline skal være en konsekvens av at man bruker løsningen.

Med Visena får du et system hvor alle kundeopplysninger samles: e-post, dokumenter, aktiviteter, oppgaver osv. Da alle produksjonsverktøyene dine ligger i en og samme løsning logges alt du gjør automatisk, så du slipper å rekonstruere dagene i etterkant.

  • Kommuniser internt og eksternt via blogg, SMS, chat og e-post.
  • Kraftig rapportering med bl.a. pipeline og prosessoppfølging.
  • Tilgangskontroll på firma, kontaktperson og prosjekt.
  • E-post er fullintegrert
  • Du kan definere egne felter og grupperinger

CRM + e-post

Markedets beste CRM e-epost.

Økt effektivitet

Jobb raskere og bedre.

På nett med kundene

Alle deler informasjon i sanntid på nettet.

Arbeidsglede

Når du blir mer kvaliteten og effektiviteten øker blir det mye morsommere å jobbe!

Definer salgsprosessen og selg mer!

Jobb raskere + Jobb bedre + Kontroll = mer salg!

Tenk hvilken effekt det ville gitt bedriften dersom alle jobbet etter "best practice"!

Visena er utviklet over mange år i samarbeid med noen av markedets ledende bedrifter innen prosesshåndtering. Enkelt å sette opp - og å vedlikeholde. 

I Visena kan dere definere salgsprosessen med faser, aktiviteter, milepæler, krav og dokumenter.

Avhengig av hvilken fase du er i eksponeres kun de aktuelle valgene for brukeren. Dette sikrer ikke bare en kvalitetssikret prosess, men er også en mye raskere måte å jobbe på. Når en fases milepæl er nådd blir man flyttet til neste fase. Når prosjektet er kommet til en eventuell leveranse kan neste del av prosessen starte, samtidig som du beholder all informasjon fra salgsfasen.

Å definere prosesser gir mange fordeler:

  • sikrer at alle jobber etter bedriftens best practise
  • full kontroll på pipeline og statistikk i sanntid
  • forenkler opplæring av nyansatte
  • dokumenterer prosessen og sikrer deg mot feil underveis
  • gjør at muligheten for valg av feil aktivitet eller dokumentmal reduseres dramatisk

Du guides gjennom prosessen og har til enhver tid tilgjengelig de lovlige aktivitetene. Du slipper å velge fra store aktivitetslister og registreringen går raskere - og feilfritt. Aktiviteter logges fortløpende på kundekortet og vises i kalenderen.

Du guides gjennom prosessen og har til enhver tid tilgjengelig de lovlige aktivitetene. Du slipper å velge fra store aktivitetslister og registreringen går raskere - og feilfritt. Aktiviteter logges fortløpende på kundekortet og vises i kalenderen.

Skjermbilde 2013-08-13 kl. 16.20.50

Med prosesser er du garantert en optimal gjennomføring.

 

E-post + CRM = sant

Mange bruker ett system til e-post og et annet til CRM. Det gir dobbelregistrering og mye hopping frem og tilbake. Det er først når e-post og CRM er i samme løsning, i stedet for i separate løsninger, at du får du en helt annen verden.

    Allerede når du ser listen over innkommende mail vil du merke styrken i at Visena har CRM og e-post  i samme løsning. For alle e-post, hvor avsenderen er registrert i bedriftens felles kontaktregister, hentes viktig informasjon slik at du ser personens navn, firma, prioritet og andre nøkkelopplysninger. Dette gjør at du slipper å hoppe mellom bedriftens CRM system og mailleseren din. Ved at alle deler CRM-data direkte i e-postleseren trenger man ikke lenger å vedlikeholde hvert sitt lille private CRM system, slik som mange har i feks Oulook. Man deler og vedlikeholder i fellesskap bedriftens CRM-data. Kontakter kan selvsagt settes til privat og vil da ikke vises for andre medarbeidere. Siden Visena vet alt om avsenderen av e-posten vil du også, uten noen form for manuell søking, få andre viktige opplysninger om avsenderen, slik som tidligere korrespondanse og oversikt over hvilke prosjekter som dere har sammen med denne kontakten. Du kan og lett filtrere bort uviktige mail ved å for eksempel filtrere på "vis bare kunder", "vis bare kunder med aktive prosjekter" eller andre definerte filtere. På denne måten kan du starte med det som er viktig og så ta deg av mindre viktige e-post senere.
Skjermbilde 2014-04-11 kl. 23.45.57

Når du mottar en e-post har Visena allerede skjekket om kontakten finnes allerede og gir deg all relevant informasjon. Ingen hopping mellom CRM og mail lenger.

Mail fra maillisten

Gjennom å merke viktige kontakter med stjerne vil du lettere kunne priortere hvilke e-post du skal starte med.